Vlaamse Sportfederatie reageert op gelekte GEMS-adviezen: "Als je op café of restaurant mag..."

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Vlaamse Sportfederatie reageert op gelekte GEMS-adviezen: "Als je op café of restaurant mag..."
Foto: © photonews

Vanmorgen raakte bekend dat de GEMS het Overlegcomité adviseert om indoorsporten en dan zeker de contactsporten voor een drie tot vier weken aan banden te leggen.

De Vlaamse Sportfederatie reageert verbolgen op de uitgelekte voorstellen. Ze hopen dat indoorsporten mogelijk blijft. “We zijn voorstander van extra coronamaatregelen – van Covid Safe Ticket tot sluiting van kleedkamers – zolang de Vlaming maar kan blijven sporten in zijn favoriete club. Een verbod van indoor contactsporten is het allerlaatste redmiddel dat op tafel zou mogen liggen”, zegt voorzitter Koen Umans.

“We moeten er alles aan doen om het indoor sporten mogelijk te houden. Naast de verstrengde maatregelen die sinds 1 november van kracht zijn, zijn er ook nog andere alternatieven mogelijk, zoals het invoeren van het Covid Safe Ticket voor alle indoor (contact)sporten.“

“Daarnaast kan er zeker nagedacht worden om tijdelijk de publiekscapaciteit te verkleinen bij (indoor) sportevenementen en -wedstrijden en/of het kleedkamergebruik te beperken. We zijn er een koele minnaar van, maar voor ons staat het sporten centraal.”

Umans roept het Overlegcomité op om het huiswerk goed te maken. “Als mensen op café of restaurant mogen gaan, moeten ze zeker ook kunnen blijven sporten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws