Belgian Lions starten WK-campagne: "Wordt een zware, moeilijke klus"

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Belgian Lions starten WK-campagne: "Wordt een zware, moeilijke klus"

Donderdag beginnen de Belgian Lions in Slovakije aan de kwalificatie voor het WK van 2023.

Donderdag om 18 uur wordt de opworp gegeven. Op basis van de wereldranglijst zou dit een overwinning moeten opleveren. “Dit is een nieuwe campagne, maar ik hoop dat het een verderzetting wordt van in februari”, zegt bondscoach Dario Gjergja. “In theorie is het misschien een voordeel dat we tegen Slovakije mogen starten, maar het is een ploeg die we niet mogen onderschatten. Ze hebben twee sterke shooting guards en roteren met acht spelers. Het is een uitgebalanceerde ploeg. Het probleem is dat we maar drie dagen hebben gehad om alles op punt te zetten.”

Na een afwezigheid van drie jaar is Sam Van Rossom opnieuw van de partij. “Ik heb altijd graag voor België gespeeld. Maar het was de voorbije jaren niet te combineren met de Euroleague. Ondertussen zijn er hier nieuwe spelers, maar ook anderen die ik nog goed ken. Op training liep alles vlot”, vertelt hij.

De motivatie is alvast groot. “We zijn misschien favoriet tegen Slovakije, maar de wedstrijd moet gespeeld worden. Ons plaatsen voor het WK wordt een hele zware, moeilijke klus. We moeten ons bij de top twaalf van Europa scharen, het sterkste continent ter wereld, maar we geloven erin.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws