Emma Meesseman heeft het heel moeilijk: "Wij zijn het kind van de rekening"

Emma Meesseman heeft het heel moeilijk: "Wij zijn het kind van de rekening"

De Russische speelsters mogen door hun Spoetnikvaccin de Verenigde Staten niet binnen. Daardoor kunnen ze niet in Washington tegen de Belgian Cats spelen.

De Russische ploeg moet daarom in de Dominicaanse Republiek haar wedstrijden afwerken. De VS zakken niet af naar daar, omdat ze als olympisch kampioen al zeker zijn van kwalificatie. Daardoor spelen de Belgen een match meer dan de Russen.

“Ik vond het jammer voor de Russische ploeg, omdat ze de kans verdienen om zich proberen te kwalificeren. Met hun jonge ploeg hebben ze een mooie toekomst. Dus ik hoopte dat er een goede oplossing uit de bus zou komen voor hen”, vertelt Meesseman aan Sporza.

“We moeten dus 1 wedstrijd meer spelen dan Rusland. En onze 3e wedstrijd die beslissend kan zijn voor WK-deelname komt er na een dubbele wedstrijd en een reis van de VS naar de Dominicaanse Republiek. De Russinnen daarentegen mogen op een dezelfde plek blijven en zullen beter uitgerust zijn.”

De conclusie van de leading lady van het Belgische basketbal is dan ook duidelijk. “Het is niet de schuld van de Russinnen, maar zeker ook niet onze schuld. Maar wij zijn wel het kind van de rekening.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws