🎥 De Boston Celtics sweepen de Brooklyn Nets, Ja Morant Most Improved Player van het jaar
Joachim Vandecauter
| 0 reacties

De Boston Celtics sweepen de Brooklyn Nets, Ja Morant is de Most Improved Player van het voorbije NBA-seizoen

🎥 De Boston Celtics sweepen de Brooklyn Nets, Ja Morant Most Improved Player van het jaar
Foto: © photonews

De Boston Celtics zijn als eerste zeker van de 2e ronde in de NBA Playoffs. Ze versloegen de Brooklyn Nets met een sweep. Later vannacht werd Ja Morant van de Memphis Grizzlies verkozen tot Most Improved Player of the Year.

Aan het begin van het NBA-seizoen waren de Brooklyn Nets met Kevin Durant en Kyrie Irving een van de grote favorieten om de titel te pakken. Na vannacht weten we al dat de Nets dat niet zullen doen.

De Nets verloren ook hun 4e wedstrijd tegen de Boston Celtics met 112-116. Jayson Tatum maakte 29 punten en Marcus Smart zorgde voor 20 punten en deelde 11 assists uit. De Celtics verslaan de Nets dus met een sweep (4-0) en komen in de volgende ronde uit tegen de Milwaukee Bucks of de Chicago Bulls. De Bucks leiden met 3-1. 

Voor de wedstrijd was er al commotie door Nets-speler Ben Simmons. Hij speelt al het hele seizoen niet. Dat zou komen door mentale problemen, zegt hij zelf. Maar dat is nooit officieel bevestigd. Voor de wedstrijd zou hij in principe zijn 1e wedstrijd van het seizoen spelen, maar op die beslissing werd teruggekomen. Hij speelde dus niet. Dat leidde tot veel commotie. 

De Philadelphia 76ers hebben hun serie nog niet kunnen afmaken. In eigen huis verloren ze met 88-103 van de Toronto Raptors. Het staat nu 3-2 in het voordeel van de 76ers. De Dallas Mavericks hebben makkelijk gewonnen van de Utah Jazz. Het werd 102-77. De Mavs leiden nu met 3-2. 

Ja Morant van de Memphis Grizzlies is afgelopen nacht ook verkozen tot Most Improved Player of the Year. Hij had zich volgens de jury het meest verbeterd tegenover vorig seizoen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws