Luik krijgt in 2e zit wel een licentie voor de BNXT League
Joachim Vandecauter
| 0 reacties

De licenties in de BNXT League zijn definitief: Luik krijgt in 2e zit wel zijn licentie

Luik krijgt in 2e zit wel een licentie voor de BNXT League

Luik heeft een licentie beet voor de BNXT League volgend seizoen. Na de 2e zit zijn de licenties definitief. Den Haag valt af.

In 1e zit kregen 18 clubs opnieuw een licentie om te mogen deelnemen aan de BNXT League volgend seizoen. Luik, Amsterdam en Den Haag moesten nog wachten. Zij gingen in beroep bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport, het BAS. 

Op maandag 20 juni deden ze een uitspraak. Luik en Amsterdam krijgen wel een licentie. Zij konden hun dossier versterken om zo het BAS te kunnen overtuigen dat de conitinuïteit voor het volgende seizoen gegarandeerd is. Bij Den Haag was dat niet het geval. 

"TIJDELIJK STAPJE TERUGZETTEN"

"Ik wil Luik en Amsterdam feliciteren met hun verkregen licentie", zegt Ramses Braakman, voorzitter van de BNXT League. "Ze hebben de afgelopen weken hard gewerkt om die licentie te verkrijgen. Net als Den Haag, maar jammer genoeg hebben ze die niet gekregen. Ik hoop dat ze tijdelijk een stapje terugzetten om achter de schermen te werken om opnieuw een plaats in onze competitie in te nemen."

In het seizoen 2022-2023 zullen 20 ploegen deelnemen aan de BNXT League. 10 aan Belgische en Nederlandse zijde. Leiden is de titelverdediger. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws