Belgian Cats strijdend ten onder op WK 3x3 in kwartfinales tegen wereldkampioen

Belgian Cats strijdend ten onder op WK 3x3 in kwartfinales tegen wereldkampioen
Foto: © photonews

Door het bereiken van de kwartfinales was het WK van de 3x3 Belgian Cats geslaagd. Wereldkampioen China wachtte in die fase van het toernooi, de Cats konden dus nog op zoek naar een stunt.

Zonder Laure Resimont, die in de achtste finales uitviel met een enkelblessure, was het voor de Belgian Cats een nog moeilijkere opgave dan het sowieso zou zijn. Dat bleek al snel, ook door de sterkte van China uiteraard. De eerste vijf punten gingen allemaal naar de Chinese dames.

VEERKRACHTIGE CATS

China breidde de kloof verder uit naar 8-1. Julie Vanloo pepte tijdens een time-out haar teamgenotes nog eens op. Met de steun van het publiek toonden de Belgian Cats zich hierna weer enorm veerkrachtig. Ze naderden zelfs even tot op twee punten en brachten zo de spanning helemaal terug.

Op elk moment dat daar nood aan was, geraakten de Chinese speelsters wel aan hun scores. Zo herstelden ze de marge weer helemaal. Aan het einde liet ook de vermoeidheid zich uiteraard voelen aan Belgische zijde. Dat neemt niet weg dat de Belgian Cats met een strijdershart ten onder gingen en kunnen terugblikken op een mooi toernooi. Uiteindelijk werd het een eindstand van 21-13 in de kwartfinales.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws