Geen wereldtitel voor de Lions: België verliest halve finale van Servië met 17-12

Geen wereldtitel voor de Lions: België verliest halve finale van Servië met 17-12
Foto: © photonews

De Red Lions zullen geen wereldkampioen worden in het 3X3-basketbal. In een spannende halve finale toonde Servië zich te sterk.

Stroef begin

De Red Lions kwamen met Servië hun boeman van de afgelopen Olympische Spelen tegen. In de strijd om het brons won Servië met 21-10 van België.

De wedstrijd begon niet goed voor de Belgen en na enkele minuten stonden ze niet enkel achter in punten maar hadden ze ook al 4 ploegfouten achter hun naam.

Lions onder stoom

Na enkele knappe fases met Vervoort en Depuydt kwamen de Lions echter 5-6 voor. De bezoekers (die op papier thuisploeg waren) haddden het moeilijk om onder de korf de ruimte te vinden en probeerden het vaker met tweepunters maar die gingen er niet in. Bovendien lukte het de Lions regelmatig om de rebound af te snoepen.

Depuydt maakte enkele keren goed gebruik van zijn snelheid om een lay-up te maken maar de Serviërs lieten zich niet wegzetten. Na een tweepunter van Servië stond het 10-10 met nog 3,5 minuten te gaan.

Nerveus slot

Ook de komende minuut werd er niet gescoord op een kolkende Groenplaats. Beide ploegen wisten maar al te goed dat er een finaleticket te winnen (en te verliezen) viel.

Servië slaagde er toch in om twee keer te scoren en tot overmaat van ramp kwamen er ook nog eens twee vrijworpen. Zo kwam Servië op een nagenoeg onoverbrugbare vierpuntenkloof in de laatste minuut.

Servië liep nog verder uit maar uiteindelijk maakte het niet veel meer uit. Servië zal later vanavond voor de wereldtitel strijden, België speelt nog voor brons.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws