Emma Meesseman en Julie Allemand redden het niet in Game 5 en spelen geen WNBA-finale met Chicago

Emma Meesseman en Julie Allemand redden het niet in Game 5 en spelen geen WNBA-finale met Chicago
Foto: © photonews

Geen WNBA-finale voor Emma Meesseman en Julie Allemand. Game 5 werd de ontknoping van een spannende serie met een finaleplek als inzet en draaide uit in het nadeel van Chicago.

Chicago Sky werd vorig jaar WNBA-kampioen en wilde door Emma Meesseman binnen te halen een gooi doen naar een tweede titel op rij. Het eveneens aantrekken van Julie Allemand en Ann Wauters als assistent-coach maakte de Belgische entente bij Chicago nog wat groter. De ploeg draaide een goed seizoen en schopte het tot de Eastern Conference Finals.

Het kwam daarin uit tegen Connecticut Sun en dat bleek een taaie klant. Na de zege van Connecticut in Game 1 volgden er twee overwinningen van Chicago, waarna Connecticut de vierde wedstrijd toch weer naar zijn hand zette. Daardoor moest er in Chicago een doorslaggevende Game 5 gespeeld worden.

OMMEKEER BRENGT CONNECTICUT IN FINALE

Emma Meesseman deed zeker haar deel met 14 punten, 6 rebounds en 2 assists. Allemand kreeg geen statistieken achter haar naam. Bij de rust stond het 40-40 en kon het nog alle kanten uit. Bij 58-48 zag het er zelfs erg goed uit voor Chicago, maar nadien timmerde Connecticut aan een overtuigende ommekeer. Het werd uiteindelijk 63-72. Connecticut wint de serie met 3-2 en speelt de WNBA-finale tegen Las Vegas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws