De Belgian Cats lijden op het WK een logische nederlaag tegen de VS

Joachim Vandecauter
| 0 reacties

De Belgian Cats hebben hun 1e wedstrijd op het WK in Australië verloren. Tegen de VS leden ze een logische nederlaag.

Bij de VS waren er 3 speelsters van de WNBA-kampioen Las Vegas Aces nog niet bij. Zij zaten na hun gewonnen WNBA-finale nog op het vliegtuig richting Sydney. De VS speelden dus maar met 9 speelsters tegen de Belgian Cats.

De Cats waren niet goed wakker en na een dikke minuut moest er bij een 6-0-achterstand al een time-out genomen worden. Pas bij 14-2 begonnen de Cats terug te komen. Via driepunters van Julie Vanloo, Julie Allemand en Antonia Delaere ging het naar 16-15. Daarna begonnen de VS weer gemakkelijker te scoren. Na het 1e quarter stond het 32-22.

Het 2e quarter kwam traag op gaan, maar de Cats knabbelden geleidelijk aan hun achterstand. Met nog zo'n 4 minuten te gaan stond het 38-33 en de VS moesten een time-out nemen. Meteen na de time-out ging het naar 42-33. Die kloof van 9 punten was er ook bij de rust: 48-39.

Na de rust gingen de VS snel richting een kloof van 15 punten. Nadien diepten ze die kloof verder uit. Ze straften bijna de hele wedstrijd de vele balverliezen (25) bij de Cats af. Ook hadden de Cats moeite om de de rebound te controleren en werd Emma Meesseman tot 4 punten beperkt. Eindstand: 87-72.