Team Antwerp stunt tegen nummer 1 van de wereld maar sneuvelt na nipte nederlaag in halve finales

Team Antwerp stunt tegen nummer 1 van de wereld maar sneuvelt na nipte nederlaag in halve finales
Foto: © photonews

Team Antwerp was al uit de groepsfase geraakt, maar dan wachtte de nummer 1 van de wereld op het WorldTour-toernooi in Hongkong.

Het betekende voor de Belgische vertegenwoordigers van het 3X3 basketbal niet het einde van het toernooi. Tegen het Servische UB, de nummer 1 van de wereld, namen de Antwerpenaars een blitzstart. Ze liepen meteen 5-0 uit.

Meteen een flinke bonus toch en die komt tegen zo'n sterke tegenstander wel van pas. UB liet het daar uiteraard niet zomaar bij en kwam vooral in de slotfase nog dichtbij. Team Antwerp hield stand en vervolledigde de stunt. Met 16-13 plaatste het zich voor de halve finales.

SAKIAI NET TE STERK

Het Litouwse Sakiai was de volgende klip die Antwerp dan mocht proberen te omzeilen. Het werd een spannende halve finale tussen twee ploegen die aan mekaar gewaagd waren. Sakiai kon in het slot wel met enkele puntjes afstand nemen. Bij een stand van 17-15 probeerde Antwerp nog met een tweepunter een verlenging uit de brand te slepen, maar de gelijkmaker strandde op de ring. De score wijzigde niet meer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws