Oostende stunt in de Champions League op het veld van topclub Galatasaray

Oostende stunt in de Champions League op het veld van topclub Galatasaray

Oostende heeft in de Champions League voor een stunt van formaat gezorgd. Ze wonnen op het veld van topclub Galatasaray.

Vooraf waren er zorgen voor Oostende. Ze moesten Buysschaert, Djordjevic en Waleson door blessures missen. Bleijenbergh was ook afweizig door ziekte. Toch ging Oostende met goede moed naar Istanbul. 

In de 1e helft ging probeerde Galatasaray uit te lopen, maar Oostende kon de schade beperken en ging met een achterstand van 6 punten de rust in. Na de rust liep Galatasaray 13 punten uit.

Daarna begon Oostende aan zijn achterstand te knabbelen. Halfweg het laatste quarter kwamen ze langszij en ze gingen de slotminuut met een voorsprong in. Oostende stelde de stunt aan de vrijworplijn veilig. Tre'shawn Thurman was topscorer bij Oostende met 26 punten. 

Zo staat Oostende met nog een match te gaan op een 3e plaats. Enkel de 1e plaats geeft recht op de 1/8-finales. De nummers 2 en 3 gaan naar de barrages. De laatste wedstrijd speelt Oostende op 20 december tegen leider Hapoel Holon. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws