๐ŸŽฅ De Phoenix Suns verknallen de terugkeer van Stephen Curry

Joachim Vandecauter
| 0 reacties

Stephen Curry is terug uit blessure, maar het werd een terugkeer in mineur. De Phoenix Suns kwamen namelijk op het veld van de Golden State Warriors winnen.

Op 14 december speelde Stephen Curry zijn laatste wedstrijd. 4 weken later keerde hij tegen de Phoenix Suns terug. Daardoor startte Jordan Poole opnieuw vanop de bank. Bij de Suns ontbraken Chris Paul, Devin Booker en Deandre Ayton.

Na een evenwichtig begin begonnen de Suns uit te lopen. Bij de rust stonden ze 14 punten voor en na de rust diepten ze hun kloof tot meer dan 20 punten uit. Na 3 quarters stond het 79-98.

In het laatste quarter begonnen de Warriors aan hun achterstand te knabbelen. Op 3 minuten van het einde kwamen ze tot op 10 punten en op anderhalve minuut stonden ze opeens op 6 punten. De Suns namen een time-out en liepen nadien weer uit. Zo wonnen ze de wedstrijd met 113-125.

Curry maakte bij zijn terugkeer 24 punten. Hij kreeg vooral steun van Klay Thompson (29 punten) en Poole (27 punten), maar de rest leverde te weinig af. Bij de Suns waren er meerdere uitblinkers. Mikal Bridges maakte 26 punten en pakte 9 rebounds. Duane Washington Jr. was goed voor 21 punten en Damion Lee zette daar nog 22 punten naast. Ook was er nog Dario Saric met 19 punten, 9 rebounds en 7 assists.