Basketbal

De mening van de kenner: "Verwacht opnieuw Cleveland en Golden State in finale"

De mening van de kenner: "Verwacht opnieuw Cleveland en Golden State in finale"

Vanavond beginnen eindelijk de Playoffs in de NBA. Dé hoogmis van het basketbal, dus daar halen we graag een kenner bij. ELEVEN-commentator Glenn De Hollander laat in zijn kaarten kijken. Na het Oosten, nu het sterke Westen.

De Hollander ziet één grote favoriet in het Westen. "Golden State is gewoon goed en Durant presteerde meteen na zijn terugkeer. De bank kan mij niet overtuigen, maar als je veertig minuten met Green, Durant, Thompson en Curry kan spelen, is dat geen probleem."

Golden State won de eerste confrontatie met Portland. De commentator van ELEVEN zag vooraf Lillard en co. misschien één of twee wedstrijden van Golden State afsnoepen. "Het hangt ervan af hoe goed Lillard en co. zijn. Lillard is van Oakland, waar Golden State speelt, en heeft dus een extra drijfveer. Maar ik verwacht Golden State tegen Cleveland in de grote finale."

Westbrook vs. Harden

Verder is er uiteraard ook de confrontatie tussen de twee protagonisten in de strijd om de MVP, Westbrook bij Oklahoma City en Harden bij Houston. "Ik vind het jammer dat de NBA het systeem aangepast heeft. Nu wordt de MVP pas na de Playoffs bekendgemaakt. Vroeger was dat na het reguliere seizoen. Het neemt wat extra spanning tussen de twee weg."

"Ik zie Houston dankzij de offensieve kracht wel in de Conference Finals in het Westen. Als OKC iets wil uithalen, moet de defense top zijn." In de eerste wedstrijd was Houston duidelijk de betere. Benieuwd of OKC dat nog kan omdraaien. Volg de NBA live op ELEVEN Sports, met telkens twee wedstrijden in de week en twee in het weekend. Die laatste mét commentaar van Glenn De Hollander.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.