Basketbal

Miami Heat neemt afscheid van topper en kampioenenmaker

Miami Heat neemt afscheid van topper en kampioenenmaker

Miami Heat heeft afscheid genomen van de Amerikaan Chris Bosh. De voormalige topper sukkelde afgelopen seizoen met de gezondheid en kwam zo geen enkele wedstrijd in actie bij Miami. Mogelijk is het ook het einde van zijn carrière, maar dat is nog niet officieel bevestigd.

Bosh was erbij toen Miami Heat met LeBron James kampioen werd in 2012 en 2013. Hij speelde in totaal zes seizoenen in Miami, maar kwam afgelopen seizoen in geen enkele wedstrijd in actie. Bosh sukkelde met de gezondheid: voor het vorige seizoen werden er bloedklonters op zijn longen aangetroffen.

"Chris heeft zijn leven en zijn basketbalcarrière veranderd toen hij naar Miami kwam", zegt voorzitter Pat Riley van Miami Heat. "We zullen nooit vergeten hoe hij ons vier keer mee naar de finale en twee keer naar de NBA-titel heeft geleid. Hij is zonder twijfel één van onze grootste spelers ooit."

Rugnummer '1'

Bovendien zal Bosh zijn rugnummer nooit meer door een andere speler gedragen worden. "Het nummer '1' zal nooit meer door een andere speler gedragen worden. We wensen Chris en zijn familie het allerbeste toe. Ze zullen voor altijd deel uitmaken van de Miami Heat familie."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.