Basketbal

Antwerp Giants missen nipt Champions League: "Niet geknokt"

Antwerp Giants missen nipt Champions League: "Niet geknokt"

De Antwerp Giants kwamen tot op een zucht van de Champions League in het basketbal, maar dat lukte niet na een weinig inspirerende nederlaag in Polen.

Antwerp won de heenmatch dan wel in eigen huis met maar liefst zes punten verschil, in Polen ging het helemaal mis. Tegen Radom werd met 13 punten verschil verloren.

"Het is heel eenvoudig: we speelden tegen een intrinsiek minder sterke ploeg en maakten een vrij goeie start. Maar de Polen hebben met een veel groter hart gespeeld. Radom heeft zich in de match geknokt en is blijven knokken. Wij hebben niet geknokt. Dat is het grote probleem geweest", aldus sportief Manager De Rycke bij Sporza.

De frustratie is groot -Leo De RyckeDeel deze quote:

Hij is kwaad. "De frustratie is groot. Vooral bij de sportieve staf, omdat je beter bent dan Radom en je deze wedstrijd altijd moet winnen. Maar sommige jongens hebben er hun hoofd niet voorgelegd en dat betaal je cash."

Europe cup dan maar

Hij weet ook wat Antwerp nu moet missen. "We hadden in de Champions League 14 mooie wedstrijden kunnen spelen op een heel hoog niveau, waardoor ons jonge team had kunnen groeien, maar dat missen we nu natuurlijk."

"De FIBA Europe Cup is ons vangnet. Dan moeten we er daar maar voor gaan. We weten nog niet tegen wie we daar spelen, maar de ambitie moet sowieso minstens de tweede ronde zijn. Daar zijn we vorig seizoen ook in geslaagd", besloot De Rycke.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.