NBA Preview: Is het sterke Westen onklopbaar? "OKC wordt de grootste uitdager van de Warriors"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
NBA Preview: Is het sterke Westen onklopbaar? "OKC wordt de grootste uitdager van de Warriors"
Foto: © Photonews

In de nacht van dinsdag op woensdag is het eindelijk zover, dan staat de start van het NBA-seizoen op het programma. Wij blikken samen met ELEVEN-commentator Glenn De Hollander vooruit. Vandaag bekijken we het sterke Westen.

De Golden State Warriors domineren, samen met de Cleveland Cavaliers in het oosten, al enkele jaren de NBA en ook nu hebben ze hun superteam kunnen behouden.

"Van het team dat kampioen speelde, zijn er twaalf teruggekeerd", aldus Glenn De Hollander. "Daarnaast hebben ze Nick Young van de Lakers heel goedkoop kunnen halen. Ze hebben nu nog meer shooters op de bank. Het is nóg meer Golden State geworden."

"Ik zag ze de Timberwolves echt wegblazen in een preseason game." De rest is dus gewaarschuwd, maar in het Westen hebben enkele teams wel héél sterk ingekocht.

"Volgens mij wordt OKC de grootste uitdager." Westbrook kreeg er met Paul George en Carmelo Anthony twee sterren uit het oosten bij. "Al is hun roster niet erg diep. Op de bank heb je een paar jonge gasten en Patrick Patterson zitten. Wellicht gaan ze tot aan de trade deadline in februari afwachten hoe goed ze ervoor staat en afhankelijk daarvan hun bank al dan niet versterken."

Rockets & Timberwolves

Naast die teams zijn er nog twee sterke blokken in het westen. De Timberwolves hebben een team gebouwd rond Karl-Anthony Towns en Andrew Wiggins, hun twee toptalenten. Jimmy Butler kwam van Chicago over. Nog een ster die het oosten verliet voor het westen dus.

"Op zich hebben ze een mooi team, maar het is volgens mij te eentonig samengesteld. Ze hebben vijf goeie basisspelers, maar vooral grote jongens op de bank. Daarmee kunnen ze in de problemen komen, er zitten te weinig shooters op de bank."

Resten nog de Houston Rockets van James Harden, die maakten met Chris Paul wel een heel opmerkelijke trade. "Harden en Chris Paul hebben voor elkaar gekozen. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en gingen in de zomer samen naar concerten."

Alleen, ze zien de bal allebei zó graag. "Ze hebben identiek hetzelfde spel, maar ze lijken bereid om zich aan te passen. Of het lukt, is iets anders, ze krijgen wel meteen een test tegen Golden State op de eerste speeldag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws