NBA Preview: Vannacht meteen dé clash tussen LeBron en Kyrie: "Geen shooting bij de Cavaliers"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
NBA Preview: Vannacht meteen dé clash tussen LeBron en Kyrie: "Geen shooting bij de Cavaliers"
Foto: © photonews

Vanavond start het NBA-seizoen met een kraker in het oosten. The East hinkt in de NBA nu al enkele jaren achter op The West. Enkel de titel van de Cleveland Cavaliers twee seizoenen terug zorgde voor een opflakkering. We blikken vooruit met ELEVEN-commentator Glenn De Hollander.

Uiteraard werd het oosten gedomineerd door de trade van Kyrie Irving. Die wou weg bij de Cleveland Cavaliers en trok verrassend naar Boston. Al zag Glenn De Hollander het aankomen.

"Als eerste reactie zette ik op Twitter “Waarom niet naar Boston?” Het was een logische keuze. Isaiah Thomas is niet van de gezondste, hij is nu buiten strijd en zou volgend seizoen een maximumcontract willen. Dus moesten ze bij Boston op zoek naar een oplossing om hem niet teveel te moeten betalen."

Bij Cleveland likken ze intussen hun wonden. "Op Isaiah Thomas is het nog even wachten, hij komt pas terug uit blessure in januari. Het is af te wachten hoe fit hij geraakt tegen de playoffs. Vooral omdat ik gelezen heb dat ze starten met James, Love, Crowder, Rose en Wade. Er zit helemaal geen shooting in die ploeg."

Dit is het diepste roster dat James ooit gehad heeft

-Glenn De Hollander

Toch zijn er ook positieve punten. "Het is het diepste roster dat James ooit gehad heeft. De Cavs hebben talent genoeg om alleen daarop al eerste of tweede te worden in het oosten."

Want naast Boston is er niet echt een concurrent. Toronto sloeg immers opnieuw dezelfde weg in. "Ik was verbaasd dat Kyle Lowry een zwaar nieuw contract kreeg én Dwayne Casey kon blijven. Ze rekenen op DeRozan en Lowry, maar het is al bewezen dat het alleen met die twee niet lukt. Nu deden ze dus net hetzelfde", sloot De Hollander af.

Vannacht op ELEVEN

Cleveland én Boston mogen het NBA-seizoen ook op gang brengen met de terugkeer van Kyrie Irving naar de Quicken Loans Arena in Cleveland. Volg het live!

18/10 02u00 Boston Celtics at Cleveland Cavaliers op ELEVEN SPORTS 2

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws