Basketbal

Belgisch basketbalicoon neemt afscheid van Belgian Lions

Belgisch basketbalicoon neemt afscheid van Belgian Lions

De Belgische nationale basketbalploeg zal het voortaan zonder een grote naam moeten stellen. De 34-jarige Axel Hervelle heeft zijn afscheid van de Belgian Lions aangekondigd. Hervelle vindt de combinatie tussen nationale ploeg en zijn club te zwaar geworden.

"Het was een zeer moeilijke beslissing, want ik wilde echt nog doorgaan", citeert Sporza de forward. "Maar het wordt moeilijker om een goed evenwicht te vinden tussen mijn club en de nationale ploeg. Ik heb mijn hele carrière geïnvesteerd in mijn lichaam en verzorging, maar nu is het zwaar geworden om alles te combineren."

Hervelle is momenteel aan de slag bij het Spaanse Bilbao. "Mijn club heeft me nodig terwijl ik na het EK wat frisheid mis. Ook het nieuwe competitiesysteem in de kwalificaties heeft een rol gespeeld in mijn keuze, want het zorgt voor meer vermoeidheid en extra verplaatsingen. Ik moet dus naar mijn lichaam luisteren."

'In mijn hart altijd een Belgian Lion'

Een moeilijke beslissing, maar Hervelle ziet andere jongens die zijn rol kunnen overnemen. "In mijn hart zal ik altijd een Belgian Lion blijven. Jongens als Van Rossom, Tabu of De Zeeuw kunnen nu de rol van boegbeeld overnemen. Ik ben ervan overtuigd dat met deze groep alle voorwaarden aanwezig zijn om met succes de nieuwe uitdagingen aan te gaan", besluit Hervelle.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.