De prachtreeks van de Celtics blijft verbazen: "Het systeem blijft altijd overeind"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De prachtreeks van de Celtics blijft verbazen: "Het systeem blijft altijd overeind"
Foto: © photonews

De Boston Celtics cruisen momenteel door de NBA en haalden maar liefst 16 overwinningen op een rij. We belden met ELEVEN-commentator Glenn De Hollander over de verbluffende reeks.

Dat Boston een goeie zaak deed door Kyrie Irving aan te trekken, was duidelijk, maar dat het zo'n vaart zou lopen, had niemand verwacht. "In principe niet", aldus Glenn De Hollander.

"Ik had verwacht dat Boston het wel goed zou doen en misschien de conference finals zouden halen, maar ik dacht dat ze meer tijd zouden nodig hebben. Ik was graag een vlieg geweest tijdens het trainingskamp van Brad Stevens, want die heeft daar fantastische dingen gedaan."

Stevens heeft fantastische dingen gedaan tijdens dat trainingskamp

-Glenn De Hollander

Zelfs de afwezigheid van Gordon Hayward, toch een ster in de NBA, wordt niet zo hard gevoeld. "De manier waarop ze spelen doet denken aan de Spurs. Het systeem blijft overeind, zelfs wanneer je iemand wisselt. Ik weet niet of ze met Hayward zoveel beter zouden zijn. Hij had vooral een surplus kunnen geven."

Smart choice

Marcus Smart neemt de rol van Hayward nu over, met zijn eigen invulling. "Hij kan praktisch op iedereen verdedigen, hij zit qua shot in een mindere periode, maar doet het aan de verdedigende kant uitstekend."

"Smart speelt met energie en hustle en heeft een soortgelijke opdracht als Draymond Green bij Golden State." Daarbovenop is hij erg gemotiveerd om er dit seizoen iets van te maken.

"Hij kreeg zijn contractverlenging niet omdat de Celtics niet te veel wilden betalen. Hij is nu een restricted free agent na dit seizoen. Als hij toont dat hij veel waard is, zal hij een hoog voorstel krijgen van andere teams en zullen de Celtics dat bod gewoon evenaren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws