Wat scheelt er met de Big 3 van OKC? "Indien nodig moeten ze Paul George traden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wat scheelt er met de Big 3 van OKC? "Indien nodig moeten ze Paul George traden"
Foto: © photonews

Oklahoma City overtuigde MVP Russell Westbrook om te blijven door twee sterren aan te trekken. Maar de resultaten zijn nog niet om over naar huis te schrijven. Aan dit tempo haalt OKC de playoffs zelfs niet.

Wat is er aan de hand? We vragen het aan NBA-kenner en ELEVEN-commentator Glenn De Hollander. "Die start is niet wat ze ervan gehoopt hadden, maar er was sowieso een aanpassingsperiode nodig." Die blijkt langer dan verwacht. "26 wedstrijden, dat is heel lang."

De oorzaken zijn duidelijk. "Carmelo Anthony zit in een serieuze shooting slump. Hij krijgt goeie kansen van Westbrook, maar schiet ze niet binnen." Ook het spel is erg stroef. "Het loopt echt niet. Russell wil die twee andere sterren echt betrekken, maar doet dat op de verkeerde manier. Het is allemaal veel te geforceerd."

Dat ligt deels aan coach Billy Donovan. "Hij kan niet creatief omgaan met zijn materiaal. Als je ziet dat Kyrie Irving screens zet bij Boston, waarom kan Westbrook dat niet bij Oklahoma? Het is ook het team dat de bal het minst laat rondgaan"

"Er staan met Roberson en Adams ook twee jongens zonder shot op het veld, daardoor sluit de defensie inside en kan Westbrook moeilijk naar de ring. Het spel is voorspelbaar en statisch." Er is echter nog tijd.

"Wie zegt dat ze de playoffs niet gaan halen, is veel te voorbarig, maar Nieuwjaar is een mooie deadline. Als het tegen dan echt niet werkt, moet je George gaan traden. Dan is het maar zo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws