Basketbalkampioen Oostende overtreft stoutste verwachtingen: "Dit zagen we totaal niet aankomen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Basketbalkampioen Oostende overtreft stoutste verwachtingen: "Dit zagen we totaal niet aankomen"

Na 11 matchen nog steeds ongeslagen en dus fier aan de leiding pronkend. We hebben het over BC Oostende. De landskampioen basketbal lijkt zo alweer af te stevenen op de hoofdprijs. Manager Philip Debaere is dan ook blij verrast want er waren bij aanvang van het seizoen toch wat twijfels.

"Dit hadden we helemaal niet verwacht toen het seizoen begon", klinkt het bij de sterke man van de kustploeg. "Door sponsorperikelen stond het budget van de club fors onder druk en hebben we jong moeten inkopen. Nu blijkt echter dat die jonge spelers ook harde werkers zijn en dat is echt iets voor onze coach Dario Gjergja", klinkt het bij Sporza.

Een succesjaar lijkt het te gaan worden, een overgangsjaar was eigenlijk wat men voorzien had in de Versluys Dôme: "De concurrentie heeft serieus wat ingekocht en zodoende wisten we niet goed wat we van die teams konden verwachten. Daarnaast hielden we met onze jonge kern toch rekening met de nodige groeipijnen. "

Aanvankelijk werd er gesteld dat Oostende pas begin 2018 op volle toeren zou draaien, maar zie: "De klik is er al een pak vroeger gekomen, wat niet wil zeggen dat we in januari nog sterker zullen staan. We zitten momenteel simpelweg voor op schema. Nu willen we vooral dit vormpeil bestendigen want het seizoen is nog lang. Fris zijn als het om de knikkers gaat, dat is het doel." In Europa werd er gisteravond wel jammerlijk verloren:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws