Turkse NBA-speler beledigt Erdogan en zou daar weleens hoge prijs voor kunnen betalen

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Turkse NBA-speler beledigt Erdogan en zou daar weleens hoge prijs voor kunnen betalen
Foto: © photonews

Een gevangenisstraf riskeren omdat je jouw staatshoofd beledigd hebt. Het is bittere realiteit in Turkije, vraag het maar aan Enes Kanter. De 25-jarige NBA-speler moet zelfs vrezen voor een celstraf van vier (!) jaar voor het zwaar door de mangel halen van president Erdoğan.

De speler van de New York Knicks, een medestander van geestelijke Fethullah Gülen, haalde op zijn Twitteraccount al meermaals uit naar de Turkse president en dat kan hem duur te staan komen. Een aanklager in het thuisland van de NBA'er kan immers niet lachen met de uithalen aan het adres van Recep Tayyip Erdoğan en wil de kritische Kanter zomaar eventjes achter de tralies stoppen.

Opvallend is dat een mogelijke gevangenisstraf weinig indruk maakt op de Turkse basketballer. Hij lijkt dan ook niet van plan om zich te onthouden van verdere kritiek. "Amper vier jaar celstraf na alles wat ik over de president gezegd heb? Pff, daar lig ik echt niet wakker van. Ik vertoef in Amerika en richt mij hier op mijn sport", klinkt het bijzonder luchtig. Enes Kanter vergeleek Erdoğan zonder pardon met Adolf Hitler en lijkt dus niet bepaald van plan gas terug te nemen. Benieuwd hoe dit afloopt...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws