Basketbal

Golden State Warriors sluit de topper in de NBA winnend af

Golden State Warriors sluit de topper in de NBA winnend af

Zaterdagnacht stond er in de NBA een absolute topaffiche op het menu. Kampioen Golden State Warriors ontving thuis de San Antonio Spurs, wat eigenlijk een replay was van de finale in de Western Conference van vorig jaar.

Golden State stuurde in het eigen Oakland de bezoekers uit San Antonio huiswaarts met een nederlaag. Het werd 122-105 voor de regerende NBA-kampioen. Nochtans waren Curry en co na het eerste quart op achtervolgen aangewezen na een achterstand van 10 punten.

Daarna schakelde de kampioen een versnelling hoger, wat uiteindelijk leidde tot een overtuigende zege. Klay Thompson was de uitblinker van dienst bij de Warriors met 25 punten. Stephen Curry en Draymond Green waren dan weer goed voor 17 punten.

Steviger leider

Bij de bezoekers waren Kyle Anderson en LaMarcus Aldridge goed voor ieder 20 punten. Dankzij de overwinning is Golden State nog wat steviger leider in de Western Conference. Het won dit seizoen al 43 keer (13 nederlagen) en neemt zo wat meer afstand van Houston, dat even veel verloor, maar twee keer minder won. San Antonio staat met 35 overwinningen en 22 nederlagen op een derde plek.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.