Basketbal

Ann Wauters maakt langverwachte comeback (en droomt al van Belgisch onderonsje in finale)

Ann Wauters maakt langverwachte comeback (en droomt al van Belgisch onderonsje in finale)

Ze is eindelijk terug na een lange inactiviteit: Ann Wauters. Onze Belgische topbasketbalster plaatste zich met het Turkse Yakin Dogu meteen ook voor de 'Final Four' van de Euroleague. Van een comeback in stijl gesproken.

De 37-jarige Wauters klopte met haar team het Franse Bourges en mocht zelf zeven minuten meepikken. Daarin lukte ze vier punten en een rebound. Maar de cijfers zijn op dit moment even ondergeschikt aan het hervonden spelplezier. Eindelijk is die lange periode van blessureleed achter de rug. 

"Het was geen makkelijke periode, maar mijn rentree is goed verlopen en dat is een grote opluchting", reageert Wauters bij Sporza. "Ik heb eigenlijk al veel geluk gehad in mijn carrière, het was nog maar de eerste keer dat ik in het midden van een seizoen geblesseerd uitviel. Ik had wel twijfels en vroeg mij af of mijn knie het zou houden. Ik ben niet echt voluit moeten gaan. Ik hoop nu in ieder geval topfit te zijn voor de 'Final Four'."

Op naar de finale? Daarin zou onze Belgische klepper weleens Emma Meesseman kunnen treffen, die andere landgenote aan de top: "Ik hoop dat we elkaar treffen in de finale. Het is echt iets om naar uit te kijken. Het wordt ook al mijn twaalfde 'Final Four'. Ik zou wel graag een grotere rol spelen dan gisteravond, maar ik heb gelukkig nog anderhalve maand om mij goed voor te bereiden."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.