Zijn de Toronto Raptors klaar voor de Finals? "Als je ziet wat die bank allemaal doet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Zijn de Toronto Raptors klaar voor de Finals? "Als je ziet wat die bank allemaal doet"

De Toronto Raptors zijn verrassend het beste team in de Eastern Conference van de NBA dit seizoen. Maar kunnen ze ook de Finals halen én dus voorbij Cleveland en Boston gaan? We leggen het voor aanELEVEN-commentator Glenn De Hollander.

"Ik vind het heel moeilijk om in te schatten", aldus De Hollander. "Cleveland kan je sowieso niet inschatten. Vorig jaar waren ze slecht in het reguliere seizoen, maar stonden ze wel in de Finals, nu zijn ze opnieuw slecht."

"Ik durf wel zeggen dat ik Toronto de Conference Finals (de 'halve finale' van de NBA, nvdr.) zie halen. Als je ziet wat die bank kan brengen, is dat fenomenaal. Jongens als VanVleet, Poeltl, CJ Miles en DeLon Wright doen hun duit in het zakje en iemand als Pascal Siakam heeft me echt verrast. Hij brengt defensief wat je normaal gezien van een Serge Ibaka verwacht."

'Van Lowry als tweede ster' naar 'Lowry de aanjager'

De Raptors hebben de diepste bank van de NBA, maar ook de starters presteren dit jaar beter als team. "Kyle Lowry probeerde vorig jaar de sterspeler te zijn, maar naast DeMar DeRozan is dat niet makkelijk, hij had er ook niet de statistieken voor. Nu gedraagt hij zich meer als de leider en dat lijkt te werken, ook al lijden zijn eigen statistieken daaronder."

Toch is het vooral een relatief onbekende naam als Fred VanVleet (foto onderaan) die het in het vierde kwart vak over de streep trekt. "Het is iemand die zijn college volledig heeft uitgedaan, vier jaar dus, en zich in de ploeg heeft moeten knokken. Die extra jaren op de universiteit zorgen ervoor dat hij al meer maturiteit heeft. Toch had ik zo'n stap van hem niet verwacht. Hij ging van een relatief onzichtbare speler op een seizoen tijd naar de afwerker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws