Wie wordt MVP? En Rookie of the Year? Voor hén zouden wij kiezen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wie wordt MVP? En Rookie of the Year? Voor hén zouden wij kiezen

Nu de NBA de awards voor het reguliere seizoen ook maar aan het einde van de Playoffs uitreikt, is het wat langer geduld oefenen in basketland. Maar samen met Glenn De Hollander reiken wij toch al onze awards uit.

MVP: James Harden (Houston Rockets)

"Hier kunnen we echt niet naast kijken. Het systeem van de Rockets (het team met het beste record in de NBA, nvdr.) start bij hem. Het is niet dat hij goed is door het systeem, het systeem én het team zijn goed door hem. Op de tweede plaats zou ik LeBron James zetten, de rest komt niet in de buurt."

Rookie of the Year: Ben Simmons (Philadelphia 76ers)

Misschien wel één van de meest betwiste awards is die van beste Rookie (debutant). Ene Donovan Mitchell probeerde al met opvallende shirts en hoodies de aandacht te trekken. "Eerlijk, die zwarte hoodie wil ik wel in mijn kast, maar toch kies ik voor Ben Simons. Hij is twee klassen hoger. Dat hij in een beter team speelt, daar kan hij zelf niets aan doen."

Ondanks deze hoodie, haalt Mitchell het niet.

Defensive Player of the Year: Rudy Gobert (Utah Jazz)

"Rudy Gobert heeft dan wel enkele matchen gemist, toch was hij de hoeksteen van het systeem van de Utah Jazz. Hij is defensief voor Utah wat Harden voor Houston is. Bovendien speelt hij echt geen slechte wedstrijd."

Sixth Man of the Year: Lou Williams (Los Angeles Clippers)

"Hier kunnen we echt niet langs, wat hij dat team van de bank bijgebracht heeft, is fenomenaal."

Most Improved Player: Victor Oladipo (Indiana Pacers)

"Hij heeft dit seizoen een stap gezet, die ik eigenlijk al eerder verwacht had. Hij heeft getoond dat hij nu dé go to-guy is in zijn team. En dat in een ploeg die in de Playoffs zit, indrukwekkend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws