Hoe LeBron James de nachtmerrie van de Toronto Raptors werd, excuseer, de LeBronto Raptors

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Hoe LeBron James de nachtmerrie van de Toronto Raptors werd, excuseer, de LeBronto Raptors

In de NBA moest dit hét jaar van Toronto worden. De Raptors waren de nummer één in het Oosten, maar kwamen in de tweede ronde opnieuw hun oude vijand tegen, LeBron James. Het werd net als vorig seizoen een droge 4-0.

Het begon allemaal in 2016, toen de Raptors onder impuls van een imposante Bismack Biyombo 2-2 gelijk stonden met LeBron James en zijn Cavaliers. De match daarop was het begin van het einde. De Cavaliers versloegen de Raptors met 38 punten verschil, en dat zijn de Canadezen nog steeds niet te boven gekomen.

Game zes ging, uiteraard, ook verloren en sindsdien volgde twee keer een droge 4-0. Dit seizoen was anders, dachten velen waaronder ondergetekende. De Raptors hadden hun speelstijl versneld, gingen meer driepunters knallen én presteerden beter dan ooit. De bank is nog steeds de beste van de hele NBA, maar toch ging LeBron er schier moeiteloos voorbij.

Game 1 hope

Of toch niet? In de eerste wedstrijd was LeBron slecht, als je hem ooit slecht kan noemen, en stonden de Cavs nooit op voorsprong, tot de Overtime. Toen had Toronto dé kans en lieten ze het liggen. Daarna was het over en out. Mentaal heeft LeBron zo'n invloed op de Raptors, dat ze best denken aan een rebuild als hij in het Oosten blijft. Als hij naar het Westen gaat, kan Toronto dromen van de Finals volgend jaar. Al zullen de 76ers en de Celtics daar iets tegenin willen brengen.

Overigens: in zijn hele carrière won LeBron James 53 keer van de Raptors, slechts twaalf keer konden de jongens uit Canada winnen. Op het internet konden de memes na de nieuwe sweep niet op zich laten wachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws