Langverwachte ontmoeting tussen superploegen: Houston Rockets en Golden State Warriors ontleed

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Langverwachte ontmoeting tussen superploegen: Houston Rockets en Golden State Warriors ontleed
Foto: © photonews

Houston Rockets en Golden State Warriors staan in de finale van de Western-Conference. Een verrassing is het allerminst. Het stond in de sterren geschreven dat deze twee superploegen in deze fase van de playoffs elkaar zouden ontmoeten. Wat mogen we er nu van verwachten?

Het gaat sterren kijken zijn in deze playoffserie. Chris Paul en James Harden bij Houston, Stephen Curry en Kevin Durant bij Golden State. Durant's lengte op de small forward is zo moeilijk verdedigbaar. Iedereen wil de sterren uiteraard op hun beste niveau zien. De voortekenen zijn gunstig. Chris Paul scoort in het postseason gemiddeld 21,8 punten per match. Harden maakt 28,5 punten in elke playoffmatch. Durant krijgt exact 28 punten achter zijn naam in elke postseasonmatch. Curry scoort sinds zijn terugkeer gemiddeld 24,5 punten.

BLIJFT THUISVOORDEEL OVEREIND?

Houston was in het reguliere competitie de beste ploeg. Toch menen vele analisten dat de Warriors nog steeds een streepje voor hebben als iedereen fit is. Door de comeback van Curry is de titelverdediger opnieuw gezond en wel. Houston heeft nog altijd een thuisvoordeel, maar wat is dat dan nog waard? Het is een voordeel dat Harden & co kost wat kost moeten benutten. De eerste twee (thuis)wedstrijden zijn in dat opzicht must-win voor de Rockets.

Zo belangrijk in het moderne basketbal: het driepuntshot. Bij geen enkele ploeg is het driepuntgevaar zo groot als bij Golden State. Met naast de twee grootste namen ook nog Thompson, Green en Iguadala kunnen de bommen de tegenstander wel eens om de oren vliegen. Houston komt misschien wel het dichtst in de buurt met onder andere Ariza en Tucker. De ploeg die straks het best schiet vanop afstand, zet een grote stap richting NBA-finale.

Ondanks hun enorme offensieve kwaliteiten schitteren beide ploegen ook op defensief vlak. In het reguliere seizoen waren het de twee beste offensieve teams. In de playoffs zijn ze de beste verdedigende teams. Uitkijken dus naar de plays die coaches D'Antoni en Kerry uittekenen om de defense van de tegenstander te ontwrichten. Op weg naar de Conference-finale verloren zowel Houston als Golden State slechts twee wedstrijden. De serie start op maandag 14 mei. De twee beste ploegen uit het Westen zijn klaar om te knallen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws