Fenomenale LeBron James redt voorlopig het hachje van Cleveland, finalisten in Oosten weten wat doorslag gaat geven

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Cleveland stond met de rug tegen de muur in de finale van het Oosten, maar kon zoals wel vaker rekenen op 'King James'. LeBron piloteerde de Cavs met maar liefst 46(!) punten naar een 109-99-overwinning tegen Boston, waardoor de beslissing in de serie valt in de zevende en laatste wedstrijd.

Tot dusver werd elke wedstrijd in de finale van het Oosten gedomineerd door de thuisploeg. In de zesde wedstrijd tussen Cleveland en Boston was het vooral in het tweede kwart dat de Caveliers het verschil maakten. Boston werd in die periode afgestraft voor zijn balverliezen. Een jumper van James van aan de vrijworplijn bezorgde Cleveland voor het eerst een geruststellende voorsprong (42-34). Met een driepunter kon James even later de kloof nog behoorlijk uitdiepen (52-38).

James nam zijn ploeg weer helemaal op sleeptouw. Hij scoorde liefst 46 punten en kwam slechts één assist tekort voor een triple-double. Boston sloop in het begin van het vierde kwart toch weer een beetje dichterbij. Toen Brown de rebound van zijn eigen gemiste shot benutte, bedroeg het verschil nog acht punten. De kloof nog helemaal dichten, zat er niet in voor de Celtics.

BESLISSING IN GAME 7

De volgende wedstrijd gaat beslissen welke ploeg uit het Oosten naar de Finals mag. Om door te stoten moet Cleveland erin doen wat nog geen enkel team lukte in deze play-offs: gaan winnen in Boston.