Warriors vs Cavs deel 4: pakt LeBron James in achtste finale op rij uit met stunt tegen de kampioen?

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Warriors vs Cavs deel 4: pakt LeBron James in achtste finale op rij uit met stunt tegen de kampioen?
Foto: © photonews

Nooit eerder heeft het voor zowel Golden State als voor Cleveland zo aan een zijden draadje gehangen, maar ze staan toch weer allebei in de Finals. De NBA-finale ziet er voor het vierde jaar op rij hetzelfde uit. LeBron James hoopt met zijn Cavs titelverdediger Golden State te verrassen.

Want Golden State start wel als favoriet. Het won twee van de drie vorige finales tegen Cleveland en deed dat vorig jaar behoorlijk comfortabel. Dit jaar was het team van Steven Kerr mede door blessures net iets minder dominant, maar bereikte het wegens het pure talent toch opnieuw de finale. In zijn serie tegen Houston sloeg Golden State telkens opnieuw toe in het derde kwart. Is dat straks opnieuw het geval?

WIE ZET LUE OP DURANT?

Wat Golden State zo sterkt maakt, is dat het offensief zoveel ijzers in het vuur heeft. Voor een verdediging o zo moeilijk om zich daarop in te stellen. De man die vorig jaar het verschil maakte in de Finals is Kevin Durant en ook nu zal er veel aandacht gaan naar de small forward. Welke Clevelandspeler kan hem enigszins in bedwang houden? Het is een interessant vraagstuk voor coach Tyronn Lue. 

Dat LeBron James Cleveland opnieuw naar de finale loodste, is een prestatie om u tegen te zeggen. Qua supporting cast heeft hij in het verleden al met meer talentvolle spelers samen gespeeld. Met het vertrek van Irving en nu zeker door de blessure van Love kwam het gewicht volledig op de schouders van James te vallen.

VOLDOENDE STEUN VOOR JAMES?

Zijn klasse heeft een finaleplek opgeleverd. De vierde plek in het Oosten tijdens de competitie - een kleine blamage - is zo opnieuw goed gemaakt. Of het ook genoeg is voor winst tegen een ploeg die zich opwerpt als de nieuwe dynastie in de NBA is de vraag. Dat kan alleen het geval zijn als de spelers die minder in de schijnwerpers staan James elke match voldoende steun bieden.

In de nacht van donderdag op vrijdag beginnen ze eraan in Oracle Arena. Voor de NBA-fans is dit het summum en is het weer uitkijken naar spektakel van het hoogste niveau. Voorts is het dan ook hopen op wat meer spanning dan vorig jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws