Meteen spanning troef in Finals: eerste wedstrijd beslist in verlenging ondanks vijftiger LeBron

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

De eerste finalewedstrijd tussen Golden State en Cleveland stelde niet teleur. Een alweer geweldig spelende LeBron James nam de bezoekers op sleeptouw en kwam uit op maar liefst 51(!) punten. Desondanks kwam er nog een verlenging aan te pas en daarin trok Golden State aan het langste eind.

James was van meet af aan op de afspraak en miste geen enkel shot in het eerste kwart. Het was halverwege het tweede kwart dat Cleveland als een eerste een kloof wist te slaan. Na een pass van Green was de dunk van Nance goed voor 40-49. Golden State vond de aansluiting kort voor rust.

CURRY MET HET ANTWOORD

Ook nadien ging het scorefestival van James verder. Midden in het derde kwart zat hij al aan 36 punten. In het slot bracht hij de Cavs 104-106 voor. Curry antwoordde met een drive naar de basket en benutte naast de lay-up ook nog de vrijworp die volgde. Aan de andere kant kreeg Hill de kans om Cleveland de overwinning te bezorgen.

Hij benutte echter enkel zijn eerste van twee vrijworpen en zo volgde de beslissing in de verlenging. Daarin snelde Golden State overtuigend weg. De Warriors wonnen uiteindelijk met 124-114 en nemen zo een 1-0 voorsprong in de Finals. De tweede wedstrijd is voor zondagnacht Belgische tijd.