Uitstekende Emma Meesseman kan de Cats niet naar de zege loodsen

Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 0 reacties
Uitstekende Emma Meesseman kan de Cats niet naar de zege loodsen

Vandaag speelden de Belgian Cats hun eerste oefenwedstrijd tegen China in de aanloop naar het WK. Onze nationale basketbalvrouwen gingen met 65-48 onderuit. Toch is er ook een opsteker voor onze basketbaltrots: Emma Meesseman blonk opnieuw uit en scoorde zowat de helft van de punten!

De Belgian Cats landden pas eergisteren in China. Ondanks dat enkele speelsters hierdoor met wat vermoeidheid en een jetlag kampten, moesten ze vandaag toch al aan de bak in hun eerste oefeninterland in Zhang Jiagang. Aanvankelijk viel er van die vermoeidheid weinig te merken. Een uitmuntende Emma Meesseman (25 punten, 6 rebounds) zette meteen de toon. Tot 12-10 konden de Belgen aanklampen, maar dan toonden de Chinese vrouwen hun klasse.

Na de 20-15 uit het eerste kwart liep het evenwel mis. China plaatste een tussenspurt en scoorde 10 punten op rij. Het strafte het balverlies van de Belgian Cats genadeloos af. Na het tweede kwart stond het plots 43-24.

Slotoffensief

Het moment voor de Cats om terug te klauwen. Dankzij het hardwerkende trio Jana Raman, Marjorie Capréaux en Emma Meesseman kwam de teller tot op 50-35. Ook het slotkwart leek voor de Belgen, die aan een heuse remonte bezig waren. Maar de driepunters vielen niet en de Chinezen domineerden de rebound. Uiteindelijk werd het een eclatante zege voor de Chinezen met 65-48.

Toch is het niet al kommer en kwel voor de Cats. Meesseman gaf een excellente indruk en met Ann Wauters (die pas donderdag in China aankwam) mankeerde nog een belangrijke speelster. Zondag en dinsdag kunnen de Belgian Cats trouwens revanche nemen, dan spelen ze opnieuw twee oefenpartijen tegen de Chinese vrouwen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws