Stephen Curry knalt ene bom na de andere binnen, NBA-kampioen bijna gekend?

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Een heel ander scenario in de tweede wedstrijd van de NBA Finals. Terwijl LeBron James de openingsmatch domineerde, deed Stephen Curry dit voor Golden State in game 2 van achter de driepuntlijn. Negen bommen van Curry zetten Golden State op rij naar een 122-103-overwinning.

Curry gaf vroeg in de wedstrijd al een assist voor de dunk van Draymond Green, waardoor Golden State na nog geen vier minuten er al goed voor stond (15-6). James bracht Cleveland aan het eind van het tweede kwart weer terug tot op twee punten. Golden State opende opnieuw sterk in het volgende quarter. Een bom van Thompson was goed voor 39-30. Na één van Curry's driepunters zat de thuisploeg op rozen (59-44).

RECORD

Een driepunter van Love bracht de Cavs wel weer wat dichter (59-51). In het laatste kwart liep Golden State helemaal weg onder impuls van, jawel, Curry. De MVP van 2015 en 2016 scoorde in totaal 33 punten. Zijn negen bommen waren een record in de NBA Finals.

Het ziet er steeds meer naar uit dat de nieuwe kampioen ook de oude kampioen zal zijn. Cleveland is nu verplicht om zijn twee thuiswedstrijden te winnen om de Finals weer spannend te maken.