Droomfinale in België, maar wie wint? "Net zoals je in de NBA niet tegen LeBron wedt, doe je dat hier niet tegen Oostende"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Droomfinale in België, maar wie wint? "Net zoals je in de NBA niet tegen LeBron wedt, doe je dat hier niet tegen Oostende"
Foto: © photonews

Antwerp Giants en BC Oostende strijden in een best of five om de titel in de Belgische Euromillions League. Het is de finale waar ook ELEVEN-commentator Glenn De Hollander van droomde. Maar wie ziet hij winnen?

"Ik ben tevreden omdat je de finale krijgt waar iedereen heel het seizoen naar uitkeek. Vanaf het moment dat de transfers van de Antwerp Giants bekend raakten, dacht iedereen dat het close zou worden met Charleroi voor plek twee", aldus De Hollander in een gesprek met Basketbalkrant.

"Ik ben zelf naar de match in de Lotto Arena gaan kijken, maar dat shot van Darden in Charleroi, dat zei alles. Als je ziet wat ze in het begin van het seizoen deden en hoe ze nu die match konden closen, zie je die progressie tijdens het seizoen."

Sterk Antwerp door lange contracten?

Er veranderde ook wat bij de Giants. "Bij Antwerp hebben ze dankzij het extra geld van Telenet haast iedereen voor twee jaar vast kunnen leggen. Nu spelen ze dus niet voor hun stats en een transfer, maar echt voor die titel."

Hij verwacht spanning. "Een sweep zal het niet worden. Een favoriet? Het is enorm moeilijk. Ik heb al heel de tijd het gevoel dat Antwerp Giants kampioen gaat worden. Maar het is zoals in de NBA, je wedt daar niet tegen LeBron, in België wedt je niet tegen dit Oostende. De coach is zó goed. Het duel wordt volgens mij beslist op de pointguard positie. Dusan Djordjevic is de beste in België, maar Lee komt met rasse schreden dichterbij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws