Sterke Kevin Durant en LeBron James in derde finalewedstrijd, scenario van vorig jaar herhaalt zich

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Sterke Kevin Durant en LeBron James in derde finalewedstrijd, scenario van vorig jaar herhaalt zich
Foto: © photonews

Kevin Durant voor Golden State en LeBron James voor Cleveland waren de uitblinkers in de derde wedstrijd van de Finals. Het scenario van vorig jaar herhaalde zich: Golden State won drie wedstrijden op rij tegen de Cavs. Na een 102-110-overwinning staan de Warriors op een zucht van een nieuwe titel.

Cleveland wou er in eigen huis nochtans het beste van maken. James, die zo uitkomen op 33 punten en ook een triple-double liet noteren, nam volop het initatief. Door de bal tegen het bord te gooien gaf hij de ideale pass naar zichzelf en de dunk die volgde was goed voor een stand van 12-4. Het antwoord kwam van Durant, in deze wedstrijd goed voor liefst 43 punten. Zijn driepunter bracht Golden State weer in het spoor van Cleveland (24-22).

GLANSPRESTATIE DURANT

J.R. Smith toonde dat hij ook nog altijd kan knallen van achter de driepuntlijn en zo zat de thuisploeg er weer eventjes goed voor. Durant liet dat zomaar niet gebeuren: een nieuwe bom in het begin van de tweede helft zorgde voor 61-59. KD trok zijn glansprestatie door tot het einde: 43 punten en 65% van zijn pogingen was raak. Van achter de driepuntlijn deed hij zelfs nog een beetje beter.

Een wel heel diepe bom van Durant zette de Warriors in het slot op rozen (100-106). James reageerde nog wel met een lay-up. Op pass van Curry pakte Draymond Green aan de overzijde dan weer uit met een dunk. De Warriors deden er nog twee punten bij om zo het lot van Cleveland helemaal te bezegelen. Als Golden State vrijdagnacht opnieuw wint, is het kampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws