James Harden werd oververdiend MVP maar over welke awards valt wel te discussiëren?

James Harden werd oververdiend MVP maar over welke awards valt wel te discussiëren?

Nu de NBA Awards zijn uitgedeeld, is het seizoen 2017-2018 helemaal afgesloten. Dat James Harden tot MVP gekroond zou worden, leed geen twijfel. Voor enkele andere prijzen kwamen er meerdere spelers in aanmerking. Dennis Xhaët laat zijn licht schijnen op de verdeling van de awards.

Een uitmuntende James Harden stuwde Houston naar 65 overwinningen en het beste rapport in de competitie. Zowat iedereen was het er over eens dat Harden verdiende om MVP te worden. Simmons (Philadelphia) werd rookie van het jaar, Gobert (Utah) beste verdediger en Oladipo (Indiana) was de speler die het meeste progressie maakte.

Voor trainer van het jaar en sixth man had PlaySports-commentator Dennis Xhaët aan iemand anders gedacht dan de uiteindelijke winnaar. "Mijn coach van het jaar was Quin Snyder voor wat hij met Utah gedaan heeft. Andere namen als D'Antoni, Casey en Stevens waren voor mij evengoed", vertelde Xhaët aan Basketbalkrant. De prijs ging naar voormalig Toronto-coach Dwane Casey.

ANDER SOORT SPELER

Lou Williams werd gekroond tot beste reservespeler. "Dat gaat dan om met de meeste punten van de bank komen. Ik had de prijs liever naar een ander soort speler zien gaan. VanVleet van Toronto was de leider van de beste bank in de NBA. Iguodala had die award ook al altijd al eens moeten winnen."

Ook voer voor discussie: de timing van de Awardshow. De awards gaan over prestaties in het reguliere seizoen, maar worden pas verdeeld na de play-offs. "Zo'n show is tof, maar het is verwarrend. Het gaat niet over de play-offs. De huidige timing is belachelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws