Zwaar gehavende Belgian Lions voor moment van de waarheid

Zwaar gehavende Belgian Lions voor moment van de waarheid
Foto: © photonews

Het moet nu stilaan gaan gebeuren voor de nationale Belgische basketbalploeg. Om de WK-kansen gaaf te houden, moet er vanavond tegen Rusland en maandag tegen Bosnië gewonnen worden. Alleen ontbreken net op dit moment een massa spelers.

Liefst dertien spelers zijn onbeschikbaar, waarvan tien door blessure. Voorts heeft Lojeski een selectie geweigerd, is Desiron nog niet terug van vakantie en speelt Lecomte in de NBA summerleague. Kopzorgen dus voor bondscoach Eddy Casteels. "Het is een 'mission impossible', maar hoe moeilijker het is, hoe liever ik het heb. Andere namen, zelfde mentaliteit."

TERUG NAAR TIEN JAAR GELEDEN

Sam Van Rossem gaat mee in dat verhaal. "Mentaliteit en intensiteit blijven onze troeven, hé. Het bracht ons naar vier EK-deelnames op rij. Lopen we nu de kwalificatie voor de tweede WK-voorronde mis, betekent dat ook een verwijzing naar de prekwalificatie voor het EK. Dat brengt ons terug waar we ruim tien jaar geleden stonden", beweert de basketbalspeler in HLN.

Het is dus een scenario dat ten allen tijde vermeden moet worden. Ondanks de omstandigheden kan men dus enkel tevreden zijn met twee zeges op rij. De wedstrijden tegen Rusland en Bosnië gaan door in de Antwerpse Lotto Arena.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws