Waar gaat LeBron James straks belanden? Speculatie kan nog wat opgevoerd worden

Waar gaat LeBron James straks belanden? Speculatie kan nog wat opgevoerd worden

Vanaf vandaag start de free agency in de NBA en kan de transfercarroussel helemaal op toerental geraken. De grote vraag dit jaar is: voor welke ploeg gaat LeBron James straks spelen? Het lijkt voor de viervoudig MVP nog tussen twee teams te gaan.

Voor een goede inschatting van de situatie ging Basketbalkrant te rade bij Dennis Xhaët, basketbalcommentator op PlaySports. "Het gaat blijkbaar tussen de Lakers en de Cavs. Als de Lakers hem kunnen garanderen dat Kawhi Leonard er volgend jaar bij komt en Lonzo Ball blijft, waarom zou hij dan niet gaan? Paul George is er ook al. James heeft niets meer te bewijzen", vindt Xhaët.

Een speler die niets meer te bewijzen heeft, houdt ook vaker rekening met zijn privéleven. "Hij heeft twee huizen in LA. Hij is er naar scholen voor zijn kinderen aan het kijken. Zelf zou ik het wel cool vinden moest hij naar New York gaan. Daar heeft hij niets te verliezen. Als hij in LA geen titel wint, gaan ze dat misschien wel als een falen zien."

GENIETEN

Welke keuze LeBron ook maakt, het kan mogelijk een impact hebben op de hegemonie van de Warriors. Of blijft die duren? "Het is één van de beste ploegen ooit, maar het kan zo snel gaan. Ik vind het onzin dat de NBA saai zou zijn doordat Golden State viermaal op rij kampioen speelt. Het is fantastisch en we moeten ervan genieten."

BELG IN NBA

Als we met Manu Lecomte opnieuw een Belg in de NBA willen hebben, zal het ook via free agency moeten gebeuren. Hij werd immers niet gedraft. "Het kan. Het moet maar eens zijn dat er in februari of maart een plek vrij komt bij een ploeg die het slecht doet, Sacramento ofzo, en hij een contract krijgt van tien dagen. Je hebt maar één kans nodig om je te tonen. Hij heeft er de capaciteiten voor, maar zijn gebrek aan lengte is wel een probleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws