LeBron James heeft keuze gemaakt, prestigieuze NBA-club hoopt glorietijden te herbeleven

LeBron James heeft keuze gemaakt, prestigieuze NBA-club hoopt glorietijden te herbeleven
Foto: © SC

LeBron James heeft er tijdens free agency niet lang over gedaan om te bepalen waar zijn toekomst als basketbalspeler ligt. Het ging tussen een verlengd verblijf bij Cleveland of een overstap naar de LA Lakers. De beste speler uit zijn generatie heeft voor het laatste gekozen.

Cleveland heeft hem een voorstel gedaan om een jaar langer te blijven, maar dat heeft James naast zich neergelegd. In LA tekende hij een contract voor vier seizoenen. In die vier jaar gaat James 154 miljoen dollar verdienen. Naast financiële overwegingen moet de reden voor zijn overstap wellicht ook gezocht worden in de privésfeer. James heeft al twee huizen in LA en was er ook aan het kijken naar scholen voor zijn kinderen.

Door James binnen te halen, hopen de Lakers opnieuw de topclub van weleer te worden. De laatste seizoen waren de Lakers serieus op de sukkel. In de laatste vijf jaar eindigden ze een keer laatste, drie keer voorlaatste en een keer elfde in de Western Conference. De Los Angeles Lakers werden wel al elf keer kampioen.

STAD VAN DE STERREN

Doordat James voor het eerst in zijn carrière in het Westen gaat spelen, zal het in Oosten ook tot een open strijd komen om de finalist voor de NBA Finals te bepalen. James zal zich ongetwijfeld thuis voelen in Los Angeles, de stad van de sterren. Zlatan Ibrahimovic, de voetbalster van LA Galaxy, verwelkomde hem al.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws