PlaySports-commentator Dennis Xhaët ziet in jong supertalent dè opvolger van Dirk Nowitzki

PlaySports-commentator Dennis Xhaët ziet in jong supertalent dè opvolger van Dirk Nowitzki

Komend seizoen zal er in de NBA weer heel wat jong talent te zien zijn. De draft van 2018 was vooral voor Dallas een meevaller. Dat haalde de Sloveen Luka Doncic binnen en die bij Dallas wel eens de opvolger kunnen worden van Dirk Nowitzki.

Dat denkt alvast Dennis Xhaët. Een uitspraak die niet min is, want Nowitzki zal na zijn carrière ongetwijfeld herinnerd worden als één van de beste Europeanen ooit in de NBA. De basketbalcommentator van PlaySports legt uit waarom de 21-jarige Doncic, dit jaar nog kampioen in Spanje met Real Madrid, zo'n talent is.

TOEKOMST VAN NBA

"Hij is de jongste MVP ooit in de Euroleague. Hij heeft zoveel basketbal IQ. Iemand als Porzingis (de ster van New York, red.) haalde niet dezelfde cijfers. Doncic kan de toekomst van de NBA zijn", vertelt Xhaët overtuigd aan Basketbalkrant. "Hij gaat geen Summer League spelen, maar meteen met trainers werken op explosiviteit en sprongkracht. Hij zit ook al vanaf zijn dertien bij Real. Hij kan snel een impact hebben."

Opvallend: Doncic werd eerst gedraft door Atlanta, dat hem met Dallas ruilde voor Tray Young en een pick uit de eerste ronde in 2019. "Dat is wel nog een deftige pick. Het draait om wat het beste bij u past. Ik had het niet gedaan. Ik geloof meer in Doncic dan in Young."

SHAQ EN KOBE 2.0

Eigenlijk was DeAndre Ayton de number one pick in de draft van 2018. Hij gaat naar de Suns. "Hij moet leren verdedigen. Hij moet de paint gaan beschermen en dat heeft hij nog nooit echt gedaan. Hij heeft geweldige offensieve kwaliteiten. Als hij een goede combo met Booker kan vormen en ze zoals ze zeggen Shaq en Kobe 2.0 worden, gaat Phoenix een mooie toekomst tegemoet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws