Superster ietwat met tegenzin aan de slag bij nieuwe ploeg

Superster ietwat met tegenzin aan de slag bij nieuwe ploeg
Foto: © photonews

In 2014 werd hij met de San Antonio Spurs NBA-kampioen en werd hij verkozen tot beste speler in de NBA Finals. Vier jaar later moet hij aan de slag bij een ploeg die hij niet echt ziet zitten. Het is het verhaal van Kawhi Leonard. San Antonio stuurt hem naar Toronto in ruil voor DeMar DeRozan.

San Antonio laat naast Leonard ook Danny Green naar Toronto vertrekken. In ruil daarvoor krijgen de Spurs De Rozan, Jakob Poeltl en een pick uit de eerste ronde van de draft van 2019. Leonard moest het voorbije seizoen nagenoeg volledig missen door verscheidene blessures. Daardoor werd er wel gewag gemaakt van een transfer, maar de speler had zelf liefst LeBron James vervoegd bij de LA Lakers.

DEROZAN SPUWT ZIJN GAL

Er was zelfs sprake van dat de deal niet zou doorgaan omdat Leonard Toronto als nieuwe bestemming niet zag zitten. Uiteindelijk legde de small forward er zich toch bij neer. De man die voor hem als pasmunt werd gebruikt, DeMar DeRozan, is ook niet van de minste. Hij was bij Toronto een All-Star en spuwde op de sociale media zijn gal over de ruil.

Toronto was vorig seizoen in de competitie de beste ploeg uit het Oosten, maar werd in de playoffs (alweer) kapot gespeeld door James. Het was dus wel bekend dat de Raptors iets gingen doen om in het postseason een betere kans te maken. Zij hopen met Leonard eindelijk de NBA Finals te halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws