De Lakers strikten LeBron, presteerden ze hierdoor ook het best in de transferperiode?

De Lakers strikten LeBron, presteerden ze hierdoor ook het best in de transferperiode?
Foto: © photonews

Met LeBron James in hun kamp mogen de Lakers weer dromen. Ze haalden 'King James' van Cleveland naar LA en dat was ontegensprekelijk dè move van de free agency. Zijn de Lakers nu ook de ploeg die de voorbije maanden de beste zaakjes deed? Of zijn er nog andere teams fel versterkt?

Er kan natuurlijk nog veel gebeuren, maar we zijn toch al maar een goede anderhalve maand verwijderd van het preseason. Daarom is het al een goed moment om al eens de balans op te maken. Voor het eerst in jaren mogen de Lakers-fans zich weer opmaken voor heel wat spektakel, maar Oklahoma deed het de voorbije maanden ook goed en op een heel andere manier.

ANTHONY NAAR ATLANTA

In plaats van een superster te halen, liet OKC een sterspeler gaan. Het trio Westbrook - George - Anthony werkte niet. Dus stuurde OKC de oudste van hen, Anthony, naar Atlanta en behield het George. Anthony leek vaak het vijfde wiel aan de wagen en nu zou de chemie wel eens veel beter kunnen zijn. Bovendien beschikt Oklahoma met Schröder nu over een guard die als invaller ook nog eens de nodige punten kan bijbrengen.

De vergelijking tussen de twee teams maken is haast onmogelijk. In LA hadden ze echt wel nood aan die dominante speler. LeBron gaat er een pak open shots creëren voor de andere spelers en LA kreeg er ook andere nuttige pionnen als Beasley, McGee en Rondo bij. De Lakers en Thunder deden het op verschillende wijze, maar we kunnen stellen dat zij het meeste terrein hebben gewonnen.

GOLDEN STATE STRIKT COUSINS

Al mogen ook de Denver Nuggets en Golden State Warriors niet klagen. Atletisch vermogen genoeg in Denver, dat Jokic wist te behouden en Isaiah Thomas binnenhaalde. Golden State blijft het als kampioen ook goed doen qua transfers, geen evidentie. Met DeMarcus Cousins strikte het één van de sterkste grote jongens in de NBA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws