BC Oostende kan verrassing alsnog vermijden in Supercup

Het zit in het DNA van coach Gjergja en BC Oostende om prijzen te pakken en daar zijn ze voorlopig alvast mee doorgegaan. De kustploeg mocht opnieuw de Supercup in de lucht steken na een 57-63-zege in Bergen. Om dat te bereiken, moest het in de tweede helft wel uitpakken met een inhaalrace.

De bal ging aanvankelijk niet goed rond bij Oostende. Invaller François bracht Bergen 30-19 voor. Even later bracht hij een 34-20-stand op het scorebord. Ook bij de rust was het verschil van veertien punten nog altijd intact. De bezoekers schakelden in de tweede helft een tandje hoger. Het was voor Bergen steeds moeilijker om offensief iets voor mekaar te krijgen, zo moest het eens zes minuten wachten op een korf.

Aan het eind van het derde kwart was de kloof al teruggebracht tot vier punten. Zes punten van Djuricic brachten BCO op en over Bergen. Bij 45-56 leek Oostende de buit binnen te hebben. Bergen naderde nog tot op zes punten, maar verder dan dat geraakte de thuisploeg niet meer.