Sterke tweede helft bezorgt Oostende winst in topper

Zowel Antwerp als Charleroi zouden Oostende het vuur aan de schenen moeten kunnen leggen in deze competitie, maar tot dusver is de landskampioen nog niet van de troon te stoten. Ook de tweede topmatch van het seizoen zette de kustploeg naar zijn hand na een sterke tweede helft.

In Charleroi was Oostende al gaan winnen, zij het nipt, en nu nam het in eigen huis ook afstand van Antwerp. Nochtans zag het er aanvankelijk niet zo slecht uit voor de Giants. Ze wonnen het eerste kwart en stonden ook bij de rust nog op voorsprong. Onder impuls van Kesteloot speelde Oostende een dijk van een tweede helft, ook topschutter Williams mocht delen in de vreugde. Het werd 88-63.

Er stond zaterdagavond nog een andere wedstrijd op het programma, die tussen Leuven Bears en Mechelen Kangoeroes. In hun vorig duel hadden de Kangoeroes nog hun eerste overwinning geboekt sinds hun verhuis naar Mechelen, maar buitenshuis verging het hen deze keer minder goed. Leuven was te sterk met 76-68 en maakte het verschil dan alweer in de eerste helft.