Boston pakt uit met onwaarschijnlijke eindspurt, LeBron James en Lillard blinken uit

Verschillende topploegen in de NBA hebben het moeilijk om goed uit de startblokken te komen en daar hoorde Boston zeker bij. Er dreigde zelfs een derde nederlaag in vijf matchen voor de Celtics, tot ze in het slot op en over OKC gingen. Elders speelden James en Lillard zich in de schijnwerpers.

Boston was op eigen parket in de eerste helft de mindere van Oklahoma. De thuisploeg scoorde dan wel veertig punten in het derde kwart, maar nadien leek het toch weer mis te lopen. Iets meer dan vier minuten voor tijd stonden de Celtics nog negen punten achter. Onder meer een lay-up van Irving en een driepunter van Morris kregen OKC nog op de knieën. Het werd nog 101-95.

Zoals steeds vielen er ook enkele uitzonderlijke individuele prestaties te noteren in de NBA. Portland-speler Lillard kwam na zijn sterke tweede helft tegen Orlando uit op 41 punten. LeBron James dirigeerde de Lakers met zijn 74ste triple-double in zijn carrière voorbij Denver, de eerste nederlaag dit seizoen voor de Nuggets. De Detroit Pistons zijn wel nog altijd ongeslagen.