John Wall helpt Wizards aan fenomenale comeback, Toronto boekt nipte winst

Op een gegeven moment leek het een hopeloze zaak voor de Washington Wizards tegen de Clippers. Onder impuls van point guard John Wall keerde de thuisploeg alsnog terug na een uitzichtloze achterstand. Vreugde was er ook opnieuw bij Toronto, dat in Orlando wel hard moest werken voor de zege.

Het is tot dusver nog geen geweldig seizoen geweest voor Washington en ook tegen de LA Clippers leek het helemaal mis te lopen. Na het eerste kwart stond het al 21-40. Op een bepaald moment stond de ploeg uit de Amerikaanse hoofdstad zelfs 24 punten achter. Wall met zijn 30 punten en Beal, wiens teller eindigde op 27, zorgden in de tweede helft voor de totale ommekeer.

GREEN MATCHWINNAAR VOOR RAPTORS

Vooral de eindspurt in het laatste kwart was indrukwekkend. Zo haalde Washington het zelfs nog enigszins comfortabel met 125-118. In Orlando bleef het wel spannend tot op het einde. Na een prima start had Toronto het niet onder de markt met de thuisploeg. Met nog een halve seconde op de klok kroonde Danny Green zich met een jumper tot matchwinnaar: 91-93.

Hiernaast werden er nog twee wedstrijden afgewerkt. De Brooklyn Nets gingen met 92-104 winnen op het parket van Miami. Bij Portland waren Lillard en McCollum goed bij schot. Samen waren ze goed voor zestig punten, wat resulteerde in een 114-118-overwinning in New York.