Basketbal

Philadelphia sterk op dreef, twee leiders in het Westen

Philadelphia sterk op dreef, twee leiders in het Westen

De situatie in de twee verschillende conferences is heel verschillend. In het Oosten doen favorieten Toronto en Philadelphia het zoals verwacht uitstekend. In het Westen zijn er twee verrassende leiders. Eén van hen zijn de LA Clippers, die wel onderuit gingen tegen Dallas.

Vooral in eigen huis komt Philadelphia sterk voor de dag. Een bom van Reddick bezorgde de Sixers tegen Memphis een voorsprong van tien punten richting het einde van het tweede kwart. De eerste score van Anderson maakte het wel weer spannend (79-76), waarna Philadelphia via Butler opnieuw het verschil maakte en won met 103-95.

Nadat Beverley met een driepunter zijn rekening opende, stonden de Clippers 39-48 voor in Dallas. De Mavs vonden via Barea opnieuw de aansluiting (49-52) en scoorden ook de volgende elf punten. Bradley bracht de Clippers wel weer in het spoor van de thuisploeg (60-58).

VRIJWORPEN DOORSLAGGEVEND

Dallas plaatste nadien een nieuwe tussenversnelling, onder andere dankzij een 3-point-play van Jordan. Bradley dichtte in het slot de kloof, maar Dallas hield vanop de vrijworplijn toch de zege thuis: 114-110. De Clippers krijgen door de nederlaag Denver naast zich aan de leiding in het Westen. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.