IJzersterke Jokic stopt zegereeks Toronto, nieuwe uitschuiver Houston buitenshuis

Lowry en Siakam zaten voor de gelegenheid eens in het verliezende kamp. Toronto had acht wedstrijden op rij gewonnen, maar verloor in eigen huis nipt van het ook al uitstekend presterende Denver. Center Nikola Jokic maakte het verschil met zijn triple-double.

Toronto - Denver was zonder enige twijfel de meest spraakmakende affiche van de speelronde. Met de rust stilaan in zicht scoorden de Nuggets plots negen punten op rij (41-50). Een bom van Miles bracht Toronto in het vierde kwart weer in het spoor van de bezoekers (88-89). Op zeven seconden van het einde stond het 103-103.

VRIJWORPEN JOKIC BESLISSEND

Met drie vrijworpen stelde Jokic hierna alsnog de zege voor Denver veilig: 103-106. De wanhoopspoging van Lowry ging mis. Zijn inbreng was cruciaal doorheen deze hele wedstrijd. Jokic kwam uiteindelijk uit op 23 punten, 11 rebounds en 15 assists.

De Houston Rockets leden opnieuw schipbreuk. Nochtans zag het er bij de rust nog goed uit, maar in de tweede helft scoorden de Timberwolves 26 punten meer dan hen. Zo won Minnesota alsnog op eigen terrein met 103-91. Golden State speelde nog eens een lekkere wedstrijd op bezoek bij staartploeg Atlanta en won met 111-128.