Harden krijgt niet genoeg steun van teamgenoten in Miami, Gallinari matchwinnaar voor de Clippers

De Houston Rockets, dat is dezer dagen de grote James Harden-show. De ene keer volstaat het voor de overwinning, de andere keer niet. In Miami viel het wat dat betreft tegen. De Heat boekte zijn derde zege op rij, ondanks 35 punten van Harden. In de enige andere match was Gallinari beslissend.

Houston kende een prima start in Miami, zeker nadat Harden met een assist Capela bediende voor de alley-oop (7-15). Richardson bracht de thuisploeg weer in het zog van de Rockets, maar die liepen via Gordon en Green ook opnieuw snel uit.

Het verschil was op een gegeven moment zelfs zestien punten, maar Miami ging meer inside scoren en zat na een bom van Richardson weer helemaal in de wedstrijd. Een sterk einde van het derde en stevig begin van het vierde kwart bracht Miami in uitstekende positie. Het werd wel nog spannend, maar de Heat verdedigde zijn voorsprong en won met 101-99.

CLIPPERS SLAAN TOE IN EERSTE HELFT

In het duel tussen de LA Clippers en de Dallas Mavericks konden beide teams rekenen op een uitblinker. Gallinari voor de Clippers en Doncic voor de Mavs scoorden allebei 32 punten. De inbreng van Gallinari was dan toch bepalender. De ploeg uit LA haalde het immers op basis van een sterke eerste helft met 125-121.