Spanning tot in slotseconden, landskampioen Oostende loopt evenwel blauwtje in eigen huis

Ook de leidersploeg kan dus af en toe een steekje laten vallen. Oostende kreeg het thuis veel moeilijker dan verwacht tegen Brussels. De hoofdstedelingen deden het vooral in de eerste helft erg goed. Nadien hielden ze stand en sleepten ze met 58-59 de overwinning binnen.

De kwaliteit spatte er niet vanaf in deze wedstrijd,maar de toeschouwers kregen er wel spanning voor in de plaats. Muya en Stevens namen Brussels op sleeptouw. De bezoekers toonden zich iets beter in de eerste twee kwarts en leidden met 27-33 aan de rust.

GEMISTE VRIJWORPEN LANGS BEIDE KANTEN

Oostende sloeg terug in het derde kwart en stond met minder dan vijf minuten op de klok 54-52 voor. Naar het voorbeeld van Brussels ging ook Oostende in het slot vrijworpen missen en de vele balverliezen achtervolgden de kustploeg. Mwema trachtte met een bom alsnog de zege thuis te houden, maar zijn enige doelpoging uit de wedstrijd leverde niets op.

Er werden zaterdagavond nog twee andere wedstrijden afgewerkt in de Belgische competitie. Aalst haalde het met 94-90 van Limburg in een wedstrijd waarin elke ploeg één helft voor zijn rekening nam. Het offensief vermogen van Bergen sloeg in Mechelen pas in het slot aan en leverde nog een 74-78-overwinning op.